fbpx

Luft til vand varmepumpe

Vil du gerne spare penge på varmeregningen og stadig kunne holde varmen? Så findes løsningen hos Mejsegaarden

Få en samlet løsning på din varmepumpe

Med levering, montering og service

Vores montører er KMO certificeret

Og hjælper dig med garantien

Lovpligtige og frivillige eftersyn

Udføres af vores montører

Luft til vand varmepumper – Hvordan fungerer de egentlig? Hvis man aldrig har hørt om en luft til vand varmepumpe, kan man føles sig lidt skeptisk over hvor gode og effektive de her, men her vil vi forklare jer hvorfor de er så gode og hvorfor du ikke skal være skeptisk.

 

Sådan virker en luft til vand varmepumpe

Hos Mejsegaarden sælger vi udelukkende Bosch luft til vand varmepumper. Det er vi af flere forskellige årsager. Først og fremmest da luft til vand varmepumpen generelt er god for miljøet, da den er særdeles effektiv, hvormed de kan producere meget varme med lidt energi. Luft til vand varmepumper kan også køre på vedvarende energi, hvilket giver dem et endnu større fremtidspotentiale. Dermed kan du via luft til vand varmepumper sørge for en energioptimering i boligen, hvilket også er noget, der kan give en stor besparelse. Med luft til vand varmepumper er det muligt at nedsætte varmeregningen betydeligt, hvorfor vi altså kan hjælpe dig med at spare på strømmen og derved pengene i boligen.

 

Fordele ved at vælge en luft til vand varmepumpe

Der findes flere forskellige typer af varmepumper på markedet, og en af disse er luft til vand varmepumpen, der, som navnet så fint antyder, kan udvinde varmeenergi fra luften uden for og overføre dette til vand inden for i varmepumpen. Dette vand er så muligt at benytte til brugsvand, mens det også kan benyttes til gulvvarme og/eller radiatorvarme. Luft til vand varmepumpen benytter altså lettilgængeligt energi og overfører det til det vand, der benyttes rundt i huset til forskellige formål. Her er det vigtigt, at huset er godt isoleret, da varmefordelingen med luft til vand varmepumpe kræver en forholdsvis lav fremløbstemperatur. Den lave fremløbstemperatur har blandt andet den fordel, at den i vandfordelt gulvvarme hjælper til en mere effektiv opvarmning af boligen.

 

Hvornår giver det mening at overveje at få en luft til vand varmepumpe?

Har du et gammelt oliefyr eller måske et gasfyr, som du overvejer at skifte ud med en mere økonomisk og klimavenlig løsning, giver det god mening af overveje en luft til vand varmepumpe. Dette gælder særligt, hvis ikke du har nok plads i haven til at anlægge et jordvarmeanlæg. Ved at udskifte gas- eller oliefyret med en luft til vand varmepumpe fra os, kan du spare helt op imod halvdelen af varmeudgifterne.

Selvom den økonomiske fordel er ret stor, er den en anelse mindre sammenlignet med et jordvarmeanlæg. Hagen ved sådan et anlæg er dog, at du skal have dobbelt så stort et areal til rådighed i haven, som det areal der skal varmes op inde i boligen. Har du derfor ikke nok kvadratmeter, eller er du for glad til haven til, at den skal graves op, er luft til vand varmepumpen et ret godt alternativ.

Den helt klare fordel er desuden også, at det er langt billigere at investere i en varmepumpe. Investeringen er derfor også hurtigere tjent hjem igen.

En endnu større besparelse opnår du, hvis du har installeret vandbåren gulvvarme. Vandet herfra har en lavere fremløbstemperatur, hvilket gør besparelsen større sammenlignet med opvarmning gennem radiatorer.

 

Er der noget, man skal være opmærksom på med en varmepumpe?

Når du overvejer at skifte din nuværende varmekilde ud med en luft til vand varmepumpe, er der naturligvis nogle forhold, du bør være opmærksom på:

  • Kommunen kan finde på at kræve, at du skal søge om dispensation fra kollektiv varmeforsyning, når du installerer en luft til vand varmepumpe. Tjek gerne op på dette inden, du køber en varmepumpe.
  • Ønsker du at udskifte oliefyret eller gasfyret helt? En luft til vand varmepumpe kan også benyttes som et supplement, hvilket kan være en fordel i kolde vintre, hvor olie- og gasfyret vil være billigere i drift.
  • Har du plads til den et sted, hvor den ikke generer støjmæssigt? En luft til vand varmepumpe afgiver støj, hvilket kan være til gene for dig men også for naboer, hvis placeringen ikke er nøje gennemtænkt. Det bør derfor afklares med både naboen og kommunen, inden den monteres.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på ovenstående punkter, så der ikke opstår nogle gnidninger eller uventede situationer i forbindelse med monteringen og installeringen af din luft til vand varmepumpe. Når bare du er det, er det intet problem, og inden for ganske kort tid vil du drage nytte af de fordele, der er forbundet med en luft til vand varmepumpe.

 

Komponenter og funktioner af en luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpen er altså en form for varmeaggregat, som ved hjælp af et lukket kredsløb med kølemiddel overfører varmen til vandet, som benyttes i boligen. Luft til vand varmepumpen består af følgende dele:

  • En fordamper
  • Kondensator
  • Kompressor
  • Termoventil

Fordamperens opgave er at optage energi fra omgivelserne, hvilket i dette tilfælde er fra luften uden for, og denne varmeenergi får kølemidlet i luft til vand varmepumpens kredsløb til at fordampe. I kompressoren bliver denne damp trykket sammen, hvilket gør, at trykket hæves, og det medfører, at temperaturen på dampen også stiger. Når kølemidlet har været gennem kompressoren, afgives varmen i kondensatoren, hvor kølemidlet så vil kondensere i forbindelse med et temperaturfald. Det er netop i kondensatoren, at varmen overføres, således det er muligt at benytte det i boligen. Kølemidlet på væskeform vil så løbe tilbage gennem termoventilen, hvor det løber om til kondensatoren, hvor processen starter forfra. Af disse årsager kan man også kalde luft til vand varmepumpen en cirkulationspumpe, da kølemidlet cirkulerer i et lukket system.

Luft til vand varmepumper kan også fungere med en varmtvandsbeholder, hvor det er en mulighed at lagre noget varme, således man ikke skal vente på, at det vand, man skal bruge, skal opvarmes. Det er lidt det samme princip med en buffertank eller akkumuleringstank, som det også kaldes. Her er det muligt at lagre varme, således der altid er vand klar til forbrugeren, og det er også noget, vi kan hjælper jer med, så I altid har varmt vand og varme rum. Det er ikke blot beholdere til vand, der er mulige at få i et sådant varmesystem, da der også findes ekspansionsbeholdere. Disse benyttes for at optage den varmeudvidelse, der finder sted i systemet. Således er det muligt for systemet at kompensere for udsving i væskens volumen i forbindelse med temperaturudsving.

 

Energieffektiviteten på en luft til vand varmepumpe

Der er efterfølgende lavet en såkaldt SCOP-værdi, som tager hensyn til sæsoner og derved giver et billede på luft til vand varmepumpens effekt over et helt år. Dernæst anbefaler vi også at holde et øje på energimærkning af luft til vand varmepumperne. Disse evalueres ligesom mange andre forskellige elektroniske produkter i forhold til deres energieffektivitet. Jo højere på skalaen en varmepumpe er, jo mere energivenlig vil den være, hvilket i de fleste tilfælde også betyder billigere drift. For at sørge for, at varmepumpen kører optimalt og er billig i drift, vil vi gerne hjælpe dig med at få opsat en bimåler, som kan holde øje med den energi, luft til vand varmepumpen benytter. Det giver dig en ekstra sikkerhed, mens du også kan få indikationer på, om noget er galt.

 

Montage og andre gode tips til valg af luft til vand varmepumpe

Montage af luft til vand varmepumper er også noget, vi håndterer for dig, og der er nogle forskellige ting at være opmærksom på i forbindelse med montage. Det er eksempelvis gældende for placering af luft til vand varmepumpen, hvilket især er gældende for den del, der er placeret udendørs, hvor fordamperen skal udvinde energi. Denne del kan give lidt støj, og det er derfor vigtigt at placere den taktisk i forhold til naboer, terrasse og lignende, hvilket naturligvis er noget, vi vil hjælpe jer med at få det optimale ud af.

Derudover tilbyder vi også luft til vand varmepumper, som er mulige at fjernstyre.  Det er muligt at fjernstyre sin luft til vand varmepumpe med WIFI eller GSM. Begge er metoder, som gør, at man med sin smartphone kan indstille varmepumpen, således der eksempelvis er en passende temperatur, når man kommer hjem fra arbejde, skal i sommerhus med varmepumpe eller lignende.

Se vores anmeldelser på Trustpilot


Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Fra vores Facebookside

Efterårsarbejde i haven for en kunde i Kirke Hyllinge :-)

✔️ Opgravning af bøgehæk
✔️ Fjerne ukrudt og græs fra bed
✔️ Fræsning
✔️ Plante nye hæk Kirsebærlaurbær
✔️ Fjerne flisebelægning, som flyttes 0,5 meter til siden
✔️ Opsætning af hegn
✔️ Nedgravning og støbning af stolper
✔️ Bygge en låge med hegn
✔️ Flisebelægning i forhaven.

Står du og skal have din have klargjort til foråret så ring til Mejsegaarden på ☎️ 47530500
... Se mereSe mindre

Efterårsarbejde i haven for en kunde i Kirke Hyllinge :-)

✔️ Opgravning af bøgehæk
✔️ Fjerne ukrudt og græs fra bed
✔️ Fræsning
✔️ Plante nye hæk Kirsebærlaurbær 
✔️ Fjerne flisebelægning, som flyttes 0,5 meter til siden
✔️ Opsætning af hegn
✔️ Nedgravning og støbning af stolper
✔️ Bygge en låge med hegn
✔️ Flisebelægning i forhaven.

Står du og skal have din have klargjort til foråret så ring til Mejsegaarden på ☎️ 47530500Image attachmentImage attachment+4Image attachment
Vis mere